Strona startowa arrow PODPROGRAM Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2017 efekty
PODPROGRAM POPŻ 2017- efekty Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu
Redaktor: Adam Skrobarczyk   
31.08.2018.

 

PODPROGRAM 2017 – efekty

1.    Gminno-Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Koziegłowach z terenu województwa śląskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Częstochowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

·         warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

·         mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

·         cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

·         tłuszcze (olej rzepakowy),

·         dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 423 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

20,484 ton żywności;

1,600 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2017 dla 26 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne – 1 spotkanie dla 26 uczestników

 

• Niemarnowanie żywności - 1  spotkanie dla 26 uczestników.

 

Zmieniony ( 31.08.2018. )
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »